

Headteacher: Jonathan Mellor
Deputy Headteacher: Vickie Beeby
Assistant Headteacher: Claire Corker
Assistant Headteacher: Alex Mauger
Assistant Headteacher: Steve Smith

Bridge Street, Loughborough, Leicestershire, LE11 1NH

Telephone: 01509 263444

E-mail: office@limehurst.org.uk **Website:** www.limehurst.org.uk

December 2021

Contingency Plans for GCSEs - December TAG Evidence Tests

Dear Parent/Carer

I wrote to you in November about the government's contingency plans if the summer exams are unable to go ahead as planned in May and June 2022.

In the week beginning **6**th **December**, students in year 11 will take TAG Evidence Tests in the following subject areas:

- English Language
- English Literature
- Maths
- Combined Science (two papers)
- Separate Science: Biology
- Separate Science: Chemistry
- Separate Science: Physics
- Geography
- History
- French
- Spanish
- Citizenship
- Computer Science

All other subjects have a Non Exam Assessment (NEA) component (often referred to as coursework), and so students will not take TAG Evidence Tests in these subject areas this term.

For these assessments:

- Students can only be tested on the parts of the course they have already studied.
- They have been told the topics / areas of the specification they will be tested on in advance.
- The tests are shorter than most of the exams they will sit in the summer and will be between 30 and 60 minutes long.
- Students have been provided with revision materials to use at home and some subject areas have been running after school revision classes in the lead up to the tests.

Students <u>must</u> take these tests. The only circumstances under which students could miss a test would be either if they were isolating COVID, or if they had medical evidence that stated they were unable to attend school. We would need written confirmation in the event of either of these circumstances.

For morning tests, registration will take place in form rooms, and students will go to their exam rooms at 9:00am.

For afternoon tests, students will go to their exam rooms at the end of lunch at 1:45pm.





All students have now received an individual test timetable, giving details of rooms and seat numbers.

Students are not able to start tests late or leave tests early. Therefore, we would appreciate your assistance in helping to make sure your child arrives at school promptly in the morning.

Students are reminded to bring the correct equipment (black pen, pencil, eraser, sharpener, ruler, calculator (for maths, science and geography) and a maths set (for maths) in a clear pencil case.

Students must also wear the correct school uniform. Mobile phones, watches and any other electronic devices must not be on or near them during the test. Students will be asked to wear a mask to enter and leave the exam hall, but they are able to remove this during the tests if they choose to do so.

May I take this opportunity to wish all of Year 11 good luck!

Yours sincerely,

Vickie Beeby Deputy Headteacher

						Hoadtoachon				
Start time	End time	Subject	Tiers?	Duration	Date	Start time	End time	Subject	Tiers?	Duration
Morning session						Afternoon session				
09:00	09:35	Combined Science Paper 1	Y	35 minutes	Monday 6th December	13:45	F: 14:30 H:14:45	French	Υ	F: 45 min H: 1 hour
09:00	09:35	Separate Science Biology	Y	35 minutes		13:45	F: 14:30 H:14:45	Spanish	Υ	F: 45 min H: 1 hour
09:00	09:45	English Language		45 minutes	Tuesday 7th December	13:45	14:20	Citizenship		35 minutes
09:00	09:35	Combined Science Paper 2	Y	35 minutes	Wednesday 8th December	13:45	14:20	Geography		35 minutes
	09:35	Separate Science Chemistry	Y	35 minutes		13:45	14:20	History		35 minutes
09:00	09:50	Maths	Y	50 minutes	Thursday 9th December	13:45	14:20	Separate Science: Physics	Y	35 minutes
09:00	09:40	English Literature		40 minutes	Friday 10th December	13:45	14:30	Computer Science		45 minutes