

Headteacher: Jonathan Mellor
Deputy Headteacher: Vickie Beeby
Assistant Headteacher: Claire Corker
Assistant Headteacher: Alex Mauger
Assistant Headteacher: Steve Smith

Bridge Street, Loughborough, Leicestershire, LE11 1NH

Telephone: 01509 263444

E-mail: office@limehurst.org.uk **Website:** www.limehurst.org.uk

January 2022

Contingency Plans for GCSEs – February / March TAG Evidence Tests

Dear Parent/Carer

I wrote to you last term about the government's contingency plans if the summer exams are unable to go ahead as planned in May and June 2022. The government are still committed to the summer exam series going ahead, but they have also asked schools to continue to collect evidence should there be a need to award Teacher Assessed Grades

Between 28th February and 8th March, students in year 11 will take TAG Evidence Tests in the following subject areas:

- English Language
- English Literature
- Maths
- Combined Science (two papers)
- Separate Science: Biology
- Separate Science: Chemistry
- Separate Science: Physics
- Geography
- History
- French
- Spanish
- Citizenship
- Computer Science
- Cambridge National in IT
- GCSE PE
- Food Preparation and Nutrition

For these assessments:

- Students can only be tested on the parts of the course they have already studied.
- They have been told the topics / areas of the specification they will be tested on in advance.
- Students have been provided with revision materials to use at home and some subject areas are running after school revision classes in the lead up to the tests.

Students <u>must</u> take these tests. The only circumstances under which students could miss a test would be either if they were isolating due to COVID, or if they had medical evidence that stated they were unable to attend school.

For morning tests, registration will take place in form rooms, and students will go to their exam rooms at 9:00am.

For afternoon tests, students will go to their exam rooms at the end of lunch at 1:45pm. The only exception to this is for GCSE French students on the Foundation tier – where this test starts at 12:15pm.





A provisional timetable is attached to this letter and students will be given individual timetables before the tests.

Students are not able to start tests late or leave tests early. Therefore, we would appreciate your assistance in helping to make sure your child arrives at school promptly in the morning. Some afternoon tests finish after the end of the school day and students will need to stay until the end of the tests.

Students are reminded to bring the correct equipment (black pen, pencil, eraser, sharpener, ruler, calculator (for maths, science and geography) and a maths set (for maths) in a clear pencil case.

Students must also wear the correct school uniform. Mobile phones, watches and any other electronic devices must not be on or near them during the test. Students will be asked to wear a mask to enter and leave the exam hall, but they are able to remove this during the tests if they choose to do so.

May I take this opportunity to wish all of Year 11 good luck!

Yours sincerely,

Vickie Beeby Deputy Headteacher Limehurst

Headteacher: Jonathan Mellor
Deputy Headteacher: Vickie Beeby
Assistant Headteacher: Claire Corker
Assistant Headteacher: Alex Mauger
Assistant Headteacher: Steve Smith

Bridge Street, Loughborough, Leicestershire, LE11 1NH

Main venue	Start	End				Date	Start					ırst.or
	time	time	Subject	Tiers?	Duration		time	End time	Subject	Tiers?	Duration	
	Morning session						Afternoon session					
Sports Hall	09:00	10:20	English Language		1 hour 20 mins	Monday 28th February	13:45	15:10	Citizenship		1 hour 25 mins	
Sports Hall	09:00	10:10	Combined Science 1	Υ	1 hour 10 mins	Tuesday 1st March	12:15	12:50	French Listening	F	35 mins	
Sports Hall	09:00	10:45	Biology	Υ	1 hour 45 mins		13:45	14:30	French Listening	Н	45 mins	
Sports Hall	09:00	10:10	Maths	Υ	1 hour 10 mins	Wednesday 2nd March	13:45	14:30	Food and Nutrition		45 mins	
Sports Hall	09:00	09:45	History		45 mins	Thursday 3rd March	13:45	14:35	English Literature		50 minutes	
Sports Hall	09:00	10:30	Geography		1 hour 30 mins							
Sports Hall	09:00	10:10	Combined Science 2	Υ	1 hour 10 mins	Friday 4th March	13:45	14:45	Cam National ICT		1 hour	
Sports Hall	09:00	10:45	Chemistry	Υ	1 hour 45 mins							
Classrooms (TBC)	09:00	10:00	Computer Science		1 hour	Monday 7th March	13:45	F: 14:20 H: 14:30	Spanish Listening	Υ	F: 35 mins H: 45 mins	
Classrooms (TBC)	09:00	10:45	Physics	Y	1 hour 45 mins	Tuesday 8th March	13:45	14:30	GCSE PE		45 mins	